Čokoládu milujeme více či méně, chtě či nechtě asi všichni, a proto jsem si pro vás připravila svůj léty prověřený recept na čokoládové muffiny. Důrazně doporučuji vychutnat si je teplé, čerstvě z trouby, dokud je čokoláda uvnitř ještě rozpuštěná. Oni vlastně studené jíst stejně nejdou, protože tak dlouho nikdy nevydrží 😕 Potvrzuje 9 z 10ti mých strávníků 💁🏼♀️
Čokoládu milujeme více či méně, chtě či nechtě všichni a pokud jde o čokoládové muffiny, toto jsou jejich jasní favoriti – potvrzuje 9 z 10 mých strávníků. Jedná se o další stálici v mém hostitelském menu a jejich úspěch je v podstatě zaručený. Do těsta jsem přidávala zprvu nasekaný jenom jeden druh čokolády, podle toho, který jsem měla zrovna po ruce. Nikdy jsem se ale nedokázala rozhodnout, který z nich mi v muffinech vyhovuje nejvíce, až jsem začala přidávat všechny tři naráz… Důrazně doporučuji vychutnat si je teplé, čerstvě z trouby, kdy je čokoláda uvnitř ještě rozpuštěná. Ovšem jakmile je jednou ochutnáte, zjistíte, že toto doporučení je zbytečné. Studené vlastně stejně jíst nejdou, protože tak dlouho nikdy nevydrží – ať jste na ně dva, nebo deset.
250g hladké mouky
25g kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
0,5 lžičky jedlé sody
1 tabulka mléčné čokolády
1 tabulka hořké čokolády
1 tabulka bílé čokolády
2 vejce
285ml zakysané smetany
85g krupicového cukru
85g másla
Do mísy prosejeme mouku a přidáme kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a čokoládu nakrájenou na kousky. Ve druhé míse zpracujeme mokré ingredience – vejce šleháme s cukrem, postupně přidáme máslo a zakysanou smetanu. Nakonec obě směsi spojíme a vytvoříme hutné těsto. Tím plníme důlky ve formě na muffiny. Těsto krásně vyběhne, proto neplníme až po okraj – muffiny by poté přetékaly a nedržely tvar. Pečeme při 180 stupních zhruba 20 minut, já jsem použila formu na velké muffiny a pekla cca 35 min. Zkoušení špejlí je v tomto receptu skoro zbytečné, neboť na ní vždy bude zůstávat rozpuštěná čokoláda a suché špejle byste se nikdy nedočkali 😊