Žitná chlebová tmavá

MLYNÁŘOVA MOUKA ŽITNÁ CHLEBOVÁ TMAVÁ

Mlynářova mouka žitná chlebová je ideální surovinou pro pečení žitných chlebů případně některých druhů dalamánků, baget či jemného pečiva, ale hlavně pro vypeštování a množení vlastního domácího kvásku.

Prémiová kvalita Mlynářovy mouky žitné chlebové je dána standardizací kvalitativních parametrů, které splňují přísná pekárenská kritéria pro kynutí a pečení tradičních kvasových chlebů, které od nás vyžadují přední české pekárny pro produkci třístupňově vyváděných živých kvasů a na pečení prémiových chlebů.

Vyzkoušejte naši prvotřídní kvalitu a sami se staňte mistrem pekařem.

Inspirující foto a video recepty naleznete i na našem blogu instagram.com/mlynarovymouky.

Mlynářovy mouky vyrábí tuzemská společnost Český Mlynář s.r.o. z Týnce nad Labem, který se nachází uprostřed Zlatého pruhu – nejúrodnější části Polabské nížiny, výhradně z české pšenice. Historie Týneckého mlýna se píše již od roku 1306, kdy jsou dokladovány první zmínky o jeho činnosti. Kvalita a tradice nám umožnily vytrvat na špici v oboru po dlouhá staletí až do dnešních dnů.

Dokladem je i vítězství ankety Volba spotřebitele 2018.

 

Složení: Potravinářské žito. Alergeny: 1 – lepek.

Výživové údaje: Energetická hodnota 1474kj/348kcal, tuky 1,5g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,3g, sacharidy 70g, z toho cukry 3g, bílkoviny 12g, sůl 0,01g, vláknina 3g.

Skladování: Skladujte odděleně od látek aromatických, ve větraných prostorách s relativní vlhkostí vzduchu nejvýše 75 %.

Výrobce: Český mlynář s. r. o. Pivovarská 137, Týnec nad Labem, 281 26

 

 

Naše další příběhy

O NÁS

Mlynařinu děláme poctivě a s láskou.

Mouka se mele v Týnci nad Labem už od 14. století. Tehdy byla považovaná za výjimečnou surovinu. My se této myšlenky držíme dodnes. Mlynářské řemeslo je pro nás vášní a výrobě mouky se snažíme dát opravdu vše.

Více informací