Mlynářova mouka žitná chlebová je ideální surovinou pro pečení žitných chlebů případně některých druhů dalamánků, baget či jemného pečiva, ale hlavně pro vypeštování a množení vlastního domácího kvásku.
Prémiová kvalita Mlynářovy mouky žitné chlebové je dána standardizací kvalitativních parametrů, které splňují přísná pekárenská kritéria pro kynutí a pečení tradičních kvasových chlebů, které od nás vyžadují přední české pekárny pro produkci třístupňově vyváděných živých kvasů a na pečení prémiových chlebů.
Vyzkoušejte naši prvotřídní kvalitu a sami se staňte mistrem pekařem.
Inspirující foto a video recepty naleznete i na našem blogu instagram.com/mlynarovymouky.
Mlynářovy mouky vyrábí tuzemská společnost Český Mlynář s.r.o. z Týnce nad Labem, který se nachází uprostřed Zlatého pruhu – nejúrodnější části Polabské nížiny, výhradně z české pšenice. Historie Týneckého mlýna se píše již od roku 1306, kdy jsou dokladovány první zmínky o jeho činnosti. Kvalita a tradice nám umožnily vytrvat na špici v oboru po dlouhá staletí až do dnešních dnů.
Dokladem je i vítězství ankety Volba spotřebitele 2018.
Složení: Potravinářské žito. Alergeny: 1 – lepek.
Výživové údaje: Energetická hodnota 1474kj/348kcal, tuky 1,5g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,3g, sacharidy 70g, z toho cukry 3g, bílkoviny 12g, sůl 0,01g, vláknina 3g.
Skladování: Skladujte odděleně od látek aromatických, ve větraných prostorách s relativní vlhkostí vzduchu nejvýše 75 %.
Výrobce: Český mlynář s. r. o. Pivovarská 137, Týnec nad Labem, 281 26
Mlynařinu děláme poctivě a s láskou.
Mouka se mele v Týnci nad Labem už od 14. století. Tehdy byla považována za výjimečnou surovinu. My se této myšlenky držíme dodnes. Mlynářské řemeslo je pro nás vášní a výrobě mouky se snažíme dát opravdu vše.