Gurmánská edice Mlynářovy mouky obsahuje 100% velmi kvalitního žlutého hrachu. Dovolete si koupit náš prémiový produkt, který používají profesionální kuchaři a vyzkoušejte jak se vaří a peče s takto kvalitní surovinou v předních českých restauracích.
Žlutý hrách se používal již v 6. tisíciletí před naším letopočtem ve východních kulturách. Jeho popularita rychle rostla a pozvolna se rozšířil i do dalších kultur včetně starých Řeků. Egypťanů a Římanů. Žlutý hrách je bohatým zdrojem bílkovin a vlákniny. Rovněž poskytuje vitamíny skupiny B, esenciální minerální látky a isoflavony, které vykazují antioxidační účinky. Mezi prokazatelné výhody konzumace žlutého hrachu patří pomoc při snížování hladiny cholesterolu a při stabilizaci hladiny krevního cukru u diabetiků.
Využití naší hrachové mouky je velmi široké a používá se například k zahušťování polévek a omáček, na trojobal a těstíčko na smažení, do karbanátků a sekané, do pomazánek, jako úplná či částečná náhrada klasických mouk při pečení dortů a výrobě dezertů, na palačinky, k výrobě těstovin apod.
Inspirující foto a video recepty naleznete i na našem blogu instagram.com/mlynarovymouky.
Mlynářovy mouky vyrábí tuzemská společnost Český Mlynář s.r.o. z Týnce nad Labem, který se nachází uprostřed Zlatého pruhu – nejúrodnější části Polabské nížiny, výhradně z české pšenice. Historie Týneckého mlýna se píše již od roku 1306, kdy jsou dokladovány první zmínky o jeho činnosti. Kvalita a tradice nám umožnily vytrvat na špici v oboru po dlouhá staletí až do dnešních dnů.
Dokladem je i vítězství ankety Volba spotřebitele 2018.
Složení: Potravinářský hrách. Alergeny: 1 – lepek.
Výživové údaje: Energetická hodnota 1474kj/348kcal, tuky 1,5g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,3g, sacharidy 70g, z toho cukry 3g, bílkoviny 12g, sůl 0,01g, vláknina 3g.
Skladování: Skladujte odděleně od látek aromatických, ve větraných prostorách s relativní vlhkostí vzduchu nejvýše 75 %.
Výrobce: Český mlynář s. r. o. Pivovarská 137, Týnec nad Labem, 281 26
Mlynařinu děláme poctivě a s láskou.
Mouka se mele v Týnci nad Labem už od 14. století. Tehdy byla považována za výjimečnou surovinu. My se této myšlenky držíme dodnes. Mlynářské řemeslo je pro nás vášní a výrobě mouky se snažíme dát opravdu vše.