Rádi experimentujete v kuchyni? Připravili jsme si pro vás šest nových gurmánských mouk, které používají profesionální kuchaři, aby dodali svým receptům jedinečnou chuť!
Cizrnová mouka
Gurmánská edice Mlynářovy mouky obsahuje 100% velmi kvalitní cizrny. Dovolte si nakoupit náš prémiový produkt, který používají profesionální kuchaři a vyzkoušejte jak se vaří a peče s takto kvalitní surovinou v předních českých restauracích.
Historie cizrny sahá až do doby 7000 let před naším letopočtem. Je tedy velmi starou plodinou, která se používala již ve starověkém Egyptě, Řecku i Římě. Cizrna také obsahuje velké množství antioxidantů, vitamínů a minerálů jako hořčík, B6, železo a draslík. Také je vydatným zdrojem vlákniny a pomáhá redukovat hladinu cukru v krvi.
Využití naší cizrnové mouky je velmi široké a používá se například k zahušťování polévek a omáček, na trojobal a těstíčko na smažení, do karbanátků a sekané, do pomazánek a humusu, jako úplná či částečná náhrada klasických mouk při pečení dortů a výrobě dezertů, na palačinky nebo k výrobě těstovin. Od 18. století se také používá jako substitut a bezkofeinová alternativa kávy.
Hrachová mouka
Gurmánská edice Mlynářovy mouky obsahuje 100% velmi kvalitního žlutého hrachu. Dovolte si nakoupit náš prémiový produkt, který používají profesionální kuchaři a vyzkoušejte jak se vaří a peče s takto kvalitní surovinou v předních českých restauracích.
Žlutý hrách se používal již v 6. tisíciletí před naším letopočtem ve východních kulturách. Jeho popularita rychle rostla a pozvolna se rozšířil i do dalších kultur včetně starých Řeků. Egypťanů a Římanů. Žlutý hrách je bohatým zdrojem bílkovin a vlákniny. Rovněž poskytuje vitamíny skupiny B, esenciální minerální látky a isoflavony, které vykazují antioxidační účinky. Mezi prokazatelné výhody konzumace žlutého hrachu patří pomoc při snižování hladiny cholesterolu a při stabilizaci hladiny krevního cukru u diabetiků.
Využití naší hrachové mouky je velmi široké a používá se například k zahušťování polévek a omáček, na trojobal a těstíčko na smažení, do karbanátků a sekané, do pomazánek, jako úplná či částečná náhrada klasických mouk při pečení dortů a výrobě dezertů, na palačinky, k výrobě těstovin apod.
Fazolová mouka
Gurmánská edice Mlynářovy mouky obsahuje 100% velmi kvalitní fazole bílé. Dovolte si nakoupit náš prémiový produkt, který používají profesionální kuchaři a vyzkoušejte jak se vaří a peče s takto kvalitní surovinou v předních českých restauracích.
Peruánští indiáni fazole znali a pěstovali už před více než 10 000 lety. K nám se fazole dostali až po objevení Ameriky. Od té doby se stali důležitou součástí jídelníčku pro svůj obsah rostlinných bílkovin, vlákniny, vitamínů a minerálních látek.
Využití naší bílé fazolové mouky je velmi široké a používá se například k zahušťování polévek a omáček, na trojobal a těstíčko na smažení, do karbanátků a sekané, do pomazánek, jako úplná či částečná náhrada klasických mouk při pečení dortů a výrobě dezertů, na palačinky, k výrobě těstovin apod.
Čočková mouka
Gurmánská edice Mlynářovy mouky obsahuje 100% velmi kvalitní červenou čočku. Dovolte si nakoupit náš prémiový produkt, který používají profesionální kuchaři a vyzkoušejte jak se vaří a peče s takto kvalitní surovinou v předních českých restauracích.
Červená čočka pochází z Turecka, nicméně dnes je známá a rozšířená po celém světě. Je bohatým zdrojem železa, selenu, fosforu, zinku, vitamínu B6 a obsahuje velké množství vlákniny. Červená čočka je také ze všech luštěnin nejlépe stravitelná.
Využití naší mouky z červené čočky je velmi široké a používá se například k zahušťování polévek a omáček, na trojobal a těstíčko na smažení, do karbanátků a sekané, do pomazánek, jako úplná či částečná náhrada klasických mouk při pečení dortů a výrobě dezertů, na palačinky, k výrobě těstovin apod. V Asii se například červená čočka vaří s kari kořením nebo s kurkumou, která zachovává její červenou barvu.
Špaldová mouka
Gurmánská edice Mlynářovy mouky obsahuje 100% velmi kvalitní pšenici špalda. Dovolte si nakoupit náš prémiový produkt, který používají profesionální kuchaři a vyzkoušejte jak se vaří a peče s takto kvalitní surovinou v předních českých restauracích.
Pšenice špalda je prastarý druh nešlechtěné pšenice. V dávných dobách byla pěstována na Blízkém Východě, pěstovali ji také staří Keltové a Germáni. V našich podmínkách není špalda běžnou obilninou a do našeho jídelníčku se dostává teprve v posledním desetiletí. Její obliba však stále vzrůstá, především pro její výživové hodnoty, výborné chuťové vlastnosti.
Špaldové zrno má vysoký obsah sacharidů, které velmi pomalu vstřebávají a má výrazně nižší glykemický index oproti klasické pšenici. Špalda je také ceněna pro vysoký obsah kvalitních rostlinných bílkovin, vitamínů skupiny B, betakarotenu a minerálních látek jako draslíku, vápníku, hořčíku, fosforu, železa a zinku. Využití naší špaldové mouky je velmi široké a standardně slouží jako náhrada klasické pšeničné mouky.
Celozrnná mouka pšeničná
Gurmánská edice Mlynářovy mouky obsahuje 100% velmi kvalitní celozrnnou pšenici z Polabí. Dovolte si nakoupit náš prémiový produkt, který používají profesionální kuchaři a vyzkoušejte jak se vaří a peče s takto kvalitní surovinou v předních českých restauracích.
Pšenice se původně pěstovala v Mezopotámii a na Blízkém Východě. V našich končinách se objevila již v neolitu 5000 let před naším letopočtem. Dnešní pšenice je nejrozšířenější světovou obilninou pro její skvělé výživové a pekařské vlastnosti. Pšeničná mouka díky vláknině podporuje střevní peristaltiku a blahodárně působí na nervový systém. Celozrnná pšeničná mouka uvedené vlastnosti ještě umocňuje. Obsahuje také vysoké množství bílkovin, je zdrojem minerálních látek (vápník, železo, fosfor) a vitamínů skupiny B.
Využití naší celozrnné mouky je velmi široké a standardně slouží jako náhrada klasické pšeničné mouky hladké. Především je výborným produktem pro pečení domácího chleba a je možné z ní upéct samotný celozrnný chléb.
Podívejte se pro inspiraci také na náš nový blog:
https://www.instagram.com/pecemesteri/a http://mlynarovamouka.cz/peceme-s-teri/.
Mlynářovy mouky vyrábí společnost Český Mlynář s.r.o. z Týnce nad Labem., který se nachází uprostřed Zlatého pruhu – nejúrodnější části Polabské nížiny. Historie Týneckého mlýna se píše již od roku 1306, kdy jsou dokladovány první zmínky o jeho činnosti. Kvalita a tradice nám umožnily vytrvat na špici v oboru po dlouhá staletí až do dnešních dnů.