Příběh Českého Mlynáře

Mlynařinu děláme poctivě a s láskou.

Mouka se mele v Týnci nad Labem už od 14. století. Tehdy byla považovaná za výjimečnou surovinu. My se této myšlenky držíme dodnes. Mlynářské řemeslo je pro nás vášní a výrobě mouky se snažíme dát opravdu vše.

Na kvalitě mouky si zakládáme.

Základem všeho je u nás pšenice. A protože chceme mít dohled nad její kvalitou, odebíráme ji hlavně od lokálních farmářů. Je jasné, že ani tak tradičnímu oboru jako je mlynařina se nevyhýbají trendy moderní doby. Abychom jim dokázali vyhovět a vám nabídnout to nejlepší, snažíme se být vždy o řádný krok dále. Snad i proto naše produkty ke své práci pravidelně využívají profesionální pekaři, kuchaři, cukráři, ale také nadšení domácí kulináři.

Mlynářova mouka je mouka s rukopisem polabské tradice.

Mouku si u nás hýčkáme, protože chceme, aby byla jiná. Přejeme si, aby vám byla tím nejlepším pomocníkem a práce s ní byla radostí. Tam, kde je naše mouka, vznikají už teď ty nejvláčnější koláče, nejvoňavější bábovky nebo třeba úžasně nadýchané knedlíky.