Ahoj, jsem Terka a tohle je můj osobní blog s nejoblíbenějšími recepty. Jak se dále dočteš, pečení mě velmi baví a je to můj koníček už od dětství. Můžeš si teď říkat proč je tenhle blog na stránkách Mlynářových mouk - odpověď je jednoduchá. Mlynářova mouka je naše rodinná firma, vyrábíme ji s láskou a troufnu si říct, že lepší mouku jen těžce budete hledat. Ale dost už mluvení, přesvědčte se sami!
Tenhle dezert byla jedna velká improvizace, která měla tři zadání. Za prvé musí být 100% veganský, aby si mohla pochutnat i moje spolubydlící. 👭 Za druhé musí být naprosto skvělý,...
číst víceDlouhé roky byla moje jediná zkušenost s květákem ze školní jídelny, což přiznejme si, květákový mozeček není žádná sláva🤷🏼♀️ Pak jsem začala objevovat spoustu...
číst víceMoje učení na státnice jde šnečím tempem, tak alespoň tematicky peču. Většinou mívám problém, že mi těsto moc nevykyne - tak prosím dneska vykynulo tolik, že mám spíš jednu...
číst vícePoslední dny je mi taková zima, že bych se akorát zavinula do peřiny a nevytáhla paty z domu. Doma mě ale učili, že je třeba býti ženou činu, tak jsem zavinula raději tvaroh do těsta....
číst víceJá osobně nejsem na slané pečení, ale chápu, že v tom můžu být sama a že bych měla osvěžit repertoár. Tento chléb jsem objevila, když jsem si tak jednou řekla, že si udělám...
číst víceKdo nepeče bábovku, není klasik. Já jsem se vrhla na zbytek popadaných jablek, vyloupala pár vlašských ořechů a udělala to hezky česky. Těsto je hotové za pár minut, upečené za trochu...
číst víceChápu, že těch sladkostí je někdy moc a člověk má chuť raději na nějakou zeleninu. Skvělá je například mrkev. Stačí nastrouhat a máte výborný salát (a ještě budete dobře...
číst vícePodzim přišel a dýňová sezóna s ním. Dýňová polévka na mě teče všude kam se podívám a protože mi již (ne)slušně řečeno leze krkem, rozhodla jsem se zbavit svět jedné...
číst víceČokoládu milujeme více či méně, chtě či nechtě asi všichni, a proto jsem si pro vás připravila svůj léty prověřený recept na čokoládové muffiny. Důrazně doporučuji vychutnat si...
číst více