Cizrnová hladká

MLYNÁŘOVA MOUKA CIZRNOVÁ HLADKÁ

Gurmánská edice Mlynářovi mouky obsahuje 100% velmi kvalitní cizrny. Dovolete si koupit náš prémiový produkt, který používají profesionální kuchaři a vyzkoušejte jak se vaří a peče s takto kvalitní surovinou v předních českých restauracích.

Historie cizrny  sahá až do doby 7000 let před naším letopočtem. Je tedy velmi starou plodinou, která se používala již ve starověkém Egyptě, Řecku i Římě. Cizrna také obsahuje velké množství antioxidantů, vitámínů a minerálů jako hořčík, B6, železo a draslík. Také je vydatným zdrojem vlákniny a pomáhá redukovat hladinu cukru v krvi.

Využití naší cizrnové mouky je velmi široké a používá se například k zahušťování polévek a omáček, na trojobal a těstíčko na smažení, do karbanátků a sekané, do pomazánek a humusu, jako úplná či částečná náhrada klasických mouk při pečení dortů a výrobě dezertů, na palačinky, k výrobě těstovin apod. Od 18. století se také používá jako substitut a bezkofeinová alternativa kávy.

Inspirující foto a video recepty naleznete i na našem blogu instagram.com/mlynarovymouky.

Mlynářovy mouky vyrábí tuzemská společnost Český Mlynář s.r.o. z Týnce nad Labem, který se nachází uprostřed Zlatého pruhu – nejúrodnější části Polabské nížiny, výhradně z české pšenice. Historie Týneckého mlýna se píše již od roku 1306, kdy jsou dokladovány první zmínky o jeho činnosti. Kvalita a tradice nám umožnily vytrvat na špici v oboru po dlouhá staletí až do dnešních dnů.

Dokladem je i vítězství ankety Volba spotřebitele 2018.

 

Složení: Potravinářská cizrna. Alergeny: 1 – lepek.

Výživové údaje: Energetická hodnota 1474kj/348kcal, tuky 1,5g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,3g, sacharidy 70g, z toho cukry 3g, bílkoviny 12g, sůl 0,01g, vláknina 3g.

Skladování: Skladujte odděleně od látek aromatických, ve větraných prostorách s relativní vlhkostí vzduchu nejvýše 75 %.

Výrobce: Český mlynář s. r. o. Pivovarská 137, Týnec nad Labem, 281 26

Naše další příběhy

O NÁS

Mlynařinu děláme poctivě a s láskou.

Mouka se mele v Týnci nad Labem už od 14. století. Tehdy byla považována za výjimečnou surovinu. My se této myšlenky držíme dodnes. Mlynářské řemeslo je pro nás vášní a výrobě mouky se snažíme dát opravdu vše.

Více informací