Pohanková hladká

MLYNÁŘOVA MOUKA POHANKOVÁ HLADKÁ

Mlynářova mouka pohanková obsahuje 100% velmi kvalitní pohanky, která je přirozeně bezlepkovou plodinou. Mouka z pohanky je skvělou alternativou pšeničné mouky hladké a doplňkovou surovinou pro pečení různých druhů chlebů, pečiva, bábovek, koláčů, cukroví, muffinů, dortů či pro přípravu těstovin, palačinek a lívanců.

Pohanka, mylně považována za obilovinu, je jednoroční rostlina, která pochází z chladných oblastí střední Asie a do Evropy se dostala ve středověku. Tato plodina obsahuje dlouhou řadu tělu prospěšných látek jako například 18 druhů různých aminokyselin, selen, mangan, zinek, měď, vitamíny B1, B2, B3, C a E. Neméně zajímavými látkami obsaženými v pohance jsou i cholin, který pomáhá regenerovat jaterní buňky a rutin, který blahodárně působí na podporu cévních stěn.

Vyzkoušejte a sami se přesvědčete, jak se peče a vaří se skutečně kvalitní moukou, kterou oceňují profesionální pekaři, cukráři a blogeři.

Inspirující foto a video recepty naleznete i na našem blogu instagram.com/mlynarovymouky.

Mlynářovy mouky vyrábí tuzemská společnost Český Mlynář s.r.o. z Týnce nad Labem, který se nachází uprostřed Zlatého pruhu – nejúrodnější části Polabské nížiny, výhradně z české pšenice. Historie Týneckého mlýna se píše již od roku 1306, kdy jsou dokladovány první zmínky o jeho činnosti. Kvalita a tradice nám umožnily vytrvat na špici v oboru po dlouhá staletí až do dnešních dnů.

Dokladem je i vítězství ankety Volba spotřebitele 2018.

 

Složení: Potravinářská pohanka. Alergeny: 1 – lepek.

Výživové údaje: Energetická hodnota 1474kj/348kcal, tuky 1,5g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,3g, sacharidy 70g, z toho cukry 3g, bílkoviny 12g, sůl 0,01g, vláknina 3g.

Skladování: Skladujte odděleně od látek aromatických, ve větraných prostorách s relativní vlhkostí vzduchu nejvýše 75 %.

Výrobce: Český mlynář s. r. o. Pivovarská 137, Týnec nad Labem, 281 26

Naše další příběhy

O NÁS

Mlynařinu děláme poctivě a s láskou.

Mouka se mele v Týnci nad Labem už od 14. století. Tehdy byla považována za výjimečnou surovinu. My se této myšlenky držíme dodnes. Mlynářské řemeslo je pro nás vášní a výrobě mouky se snažíme dát opravdu vše.

Více informací